loading...
وبلاگ ریاضی دانان دبیرستانی
ثبت نام در سایت ریاضیدانان دبیرستانی

کسانی که می خواهند در از سایت ثبت نام بکنند می توانند از طریق لینک زیر ثبت نام بکنند .

و بعد از ثبت نام یک ایمیل با موضوع سایت ریاضیدانان دبیرستانی به مدیریت سایت بفرستند .

و در آن مقطع تحصیلی و نام مدرسه و نام شهر خود را بنویسند .

ایمیل مدیریت : alirezaseyedalinezhad@yahoo.com

لینک ثبت نام

کسب درآمد
کسب درآمد
آخرین ارسال های انجمن
علیرضا سید علی نژاد بازدید : 549 چهارشنبه 05 آذر 1393 نظرات (1)

این سایت قصد دارد جهت آمادگی برای المپیاد ریاضی آزمون هایی برگزار کند .

تعداد آزمون ها و موضوعات : پنج آزمون با موضوعات نظریه اعداد ، ترکیبیات ، هندسه ، جبر و هوش و خلاقیت ریاضی

منابع آزمون ها : کتاب های مربوط به المپیاد ریاضی انتشارات باشگاه دانش پژوهان

تاریخ آزمون ها : این آزمون ها از 5 هفته مانده به آزمون اصلی المپیاد ریاضی برگزار خواهد شد (هر هفته یک آزمون) .

شرکت در این آزمون ها رایگان می باشد ، جهت ثبت نام در این آزمون ها به ایمیل مدیریت سایت ایمیلی با محتوای زیر بفرستید :

نام و نام خانوادگی ، مقطع ، رشته ، نوع و نام دبیرستان ، استان و شهر محل زندگی ، آخرین نمره ی دروس مربوط به ریاضی کارنامه

مهلت ثبت نام : تا آخر دی ماه

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 414 چهارشنبه 16 مرداد 1392 نظرات (2)

تحقيقات جديدي که در دو دانشگاه آکسفورد و کمبريج انجام گرفته نشان مي‌دهد دختران بيشتر از پسران تحت تاثير اضطراب رياضي قرار مي‌گيرند. محققان در اين مطالعه نشان دادند دخترها بيشتر از پسرها تحت تاثير اضطراب رياضي قرار گرفته و همين آنها را در موفقيت در امتحان‌هاي رياضي عقب‌تر از پسرها نگه مي‌دارد. گفته مي‌شود که رياضي همواره به عنوان موضوعي مردانه نمايش داده شده و اين به آن معني است که بسياري از زن‌ها خود را افرادي تصور کنند که دچار ضعف رياضي هستند. دانشمندان دانشگاه‌هاي آکسفورد و کمبريج اعلام کردند عملکرد دختر‌ها و پسرها به صورت مستقل در امتحاني يکسان برابر بوده است. محققان همچنين اعلام کردند دختر‌ها بدون حضور احساساتي از قبيل دلهره،‌ بي‌علاقگي،‌ اضطراب،‌ نگراني،‌خستگي و ترس در مقابله با مسايل رياضي از پسرها پيشي خواهند گرفت. همچنين در اين مطالعه اعلام شده است که بالا بودن ميزان اضطراب رياضي در بريتانيا حاصل پايين بودن تعداد دانش‌اموزاني است که تحصيل در رشته رياضي را براي آينده خود انتخاب مي‌کنند. به گفته دنس ژوکس از دپارتمان روانشناسي تجربي دانشگاه کمبريج،‌ اضطراب رياضي عاملي است که توضيح مي‌دهد چرا تنها هفت درصد از کودکان در سطح بالا به مطالعه رياضي مي‌پردازند و تعداد آنهايي که در دانشگاه‌ها اين رشته را انتخاب مي‌کنند رو به کاهش است. در اين مطالعه روي 433 دانش‌آموز دبيرستاني در بريتانيا تحقيق شده‌است. اين داوطلبان 11 تا 15 ساله در امتحان‌هاي رياضي حضور يافته و از آنها خواسته شد پاسخنامه امتحان را تکميل کنند و به صورت همزمان واکنش‌هاي فيزيولوژيکي،‌ احساسي،‌ شناختي و رفتاري آنها مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج اين آزمون‌ها هيچ تفاوتي در توانايي حل مسايل رياضي بين دختر‌ها و پسر‌ها نشان نداد اما نشان داد که ميزان اضطراب رياضي دختر‌ها بالاتر از پسر‌هاست و درصورتي که اين اضطراب حذف شود،‌ دخترها عملکرد بالاتري از پسرها در حل مسايل رياضي از خود نشان مي‌دهند.

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 408 جمعه 25 اسفند 1391 نظرات (3)

احتمال این که فاصله ی دو نقطه داخل مربع , باشد چقدر است ؟



کسانی که راه حل این سوال را بیابند در بخش نظرات بنویسند .

همچنین می توانید پاسخ خود را به ایمیل alirezaseyedalinezhad@yahoo.com بفرستید .

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 355 یکشنبه 10 دی 1391 نظرات (0)

هميشه فکر مي کردم چرا واقعا رياضي ابنقدر سخته تا اين که با روشي آشنا شدم که همه سوالات رو مي شه با اون حل کرد. اما نمي دونم چرا وقتي به معلم جواب سوالات رو مي دم اتفاقات ديگه اي مي افته !!!!



علیرضا سید علی نژاد بازدید : 385 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (0)
آیا می توان از مغز کار بیشتری کشید؟




اگر نمی توانید کار بیشتری از مغزتان بکشید، اگر نمی توانید تمام وقت با تمرکز کامل کار کنید، خصوصا زمانی که خسته و تنبل شده اید، در اینجا چند توصیه کوتاه داریم .
دو استراتژی (روش) تایید شده برای افزایش کارایی سیستم عصبی وجود دارد. استراتژی اول تمرکز است، که البته کاری بس مشکل است. این کار با فشار آوردن به مغزتان برای ماندن روی یک کار و فکر نکردن به سایر موارد، متفاوت است. هنگام تمرکز، ذهن شما توانایی جمع آوری ابزارهای مورد نیاز برای حل مشکلات پیچیده را دارد. در حقیقت، تمرکز شدید شاید یکی از دلایل توانایی های غیر عادی دانشمندان بزرگ در محاسبات پیچیده و به خاطر سپردن مطالب فراوان باشد.
روش دوم بهینه سازی است. مغز انسان با یک «ماشین فکر کردن» تفاوت های بسیاری دارد. سرعت پردازش ذهنی ما کند و دقت حافظه ما بسیار کمتر از ماشین ها است. محدودیت های درونی ما با اشتباهات ساده ذهنی که گاها می کنیم و تفکرات غیر مفید (اما قابل تصحیح و بهبود) مخلوط می شوند (و حاصل این مخلوط در مقایسه با ماشین ها که هیچ یک از این مشکلات را ندارند، اصلا جالب نخواهد بود). برای شروع، می توانید مشکل حل کن بهتری شوید اگر بر اشتباهات فردی و نقاط ضعف خود غلبه کرده و راه حل های میانبر و جایگزین فکر کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید تا به دنبال راه های مختلف تر باشید (و هیچ گزینه ای را هر چند غیر معقول، بدون بررسی کنار نگذارید)، ذهن شما بهتر می تواند، بهینه ترین راه را پیدا کند.
با انجام برخی کارهای ساده می توانید به باهوش تر شدن خودتان کمک کنید. مغز انسان مانند عضلات بدن نیاز به ورزش هایی دارد تا قدرتمند تر بشود. اگر خودتان را عادت بدهید که آنها را همیشه انجام بدهید هم در کوتاه مدت تاثیرش را می بینید و هم در دراز مدت سبب می شوید که مغزتان با گذشت زمان و در دوران پیری همچنان قدرتمند باقی بماند. ‏
‏‏روش هايي براي بهبود كارايي مغز و روش‌هاي موثر براي بهبود حافظه را در ادامه ی مطلب مشاهده کنید .

منبع : http://roshd.ir

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 358 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (0)

استرس




راه‌های كاربردی مقابله با استرس


دوستان عزيز در ادامه‌ي مطلب قبلي كه نا تموم باقي مونده بود در اين‌جا سعي مي‌كنم تا شما رو با راه‌هاي كاربردي مقابله با استرس آشنا كنم.


1- روي وقت خود مديريت داشته باشيد. بايد براي درس‌ها از قبل برنامه‌ريزي كنيد و براي هر كدوم به مقدار كافي وقت اختصاص بدين تا در هنگام نزديك شدن به امتحانات دچار نگراني و اضطراب نشيد.


2- منظم باشيد. سيستمي براي طبقه‌بندي يادداشت‌ها، خلاصه‌برداري‌ها و ... داشته باشيد. براي مثال يك فهرست موضوعي (مثل ايندكس كتاب‌ها) تهيه كنيد كه مطالب و لينك مطالب در اون مشخص شده است. اگه بدونيم هرچي كجا قرار داره ذهن دچار نگراني نمي‌شه كه خلاصه‌ي بخش فلان كتاب فلان رو كجا گذاشتم! حالا چيكار كنم!


3- يك محيط درست و حسابي براي مطالعه آماده كنيد. از عناصر آرامش بخش در اتاق يا محيط مطالعه‌تون استفاده كنيد.


مثل رنگ‌ آبي و سبز، يا عطرهاي ملايم و عطر نعنا كه باعث هوشياري بيش‌تر ذهن هم ميشه.
گوش دادن به موسيقي كلاسيك هم مي‌تونه آرامش بيش‌تري رو براي شما به وجود بياره.






روش های دیگر در ادمه ی مطلب ...




علیرضا سید علی نژاد بازدید : 442 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (0)

تست روانشناسي براي اينكه بفهميد چگونه آدمي هستيد .



ساده‌ترين اشكال هندسی را به ياد بياوريد: مربع، مستطيل، مثلث، دايره، منحنی. پس خيلي سريع و بدون اين‌كه زياد به مغزتان فشار بياوريد، شكلي را انتخاب كنيد كه بيشتر از همه می‌پسنديد. آزمونی روانشناسی پيش روی شماست كه با توجه به انتخابتان به سرعت نشان مي دهد كه شما در زندگي چه جور آدمي هستيد و احتمال موفقيتتان در چه مشاغلي بيشتر است.

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 486 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (0)

تعریف در ریاضیات


چیست این سقف بلند ساده‌ی بسیار نقش
زین معما هیچ دانا در جهان آگاه نیست .
(حافظ)



بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان متوجه اهمیت نقش تعریف در ریاضی نیستند. این اهمیت تا حدودی از نیاز ریاضیدان‌ها به ارتباط با یکدیگر در رابطه با کارشان، ناشی می‌شود. دو شخص که می‌خواهند درباره‌ی چیزی صحبت کنند، اختلاف‌نظر آن‌ها در مورد اصطلاح معینی، می‌تواند به سوءتفاهم، دلخوری، برخورد و ... منجر شود. یک قصاب را تصور کنید که با مشتری لجبازی مواجه شده باشد که اصرار دارد آن چه را که همه راسته می‌نامند بخرد و آن را فیله بنامد. متاسفانه به نظر نمی‌رسد که، حتی در علم دقیقی مثل ریاضیات، استاندارد کردن کامل واژه‌ها، به‌صورت ایده‌آل میسر باشد. برای مثال، در ریاضیات وقتی صحبت از تابع می‌شود، ریاضیدان‌های مختلف برای واژه «دامنه» دو معنی متفاوت قایل می‌شوند. در نتیجه، امروزه تلاش می‌شود از به‌کار بردن این واژه‌ی ابهام‌آمیز اجتناب شود و تصویر یا حوزه‌ی مقادیر به‌جای آن به‌کار رود. در ریاضیات برای جلوگیری از ابهام باید تلاش شود.


یکی از عناصر بسیار مهم خلاقیت ریاضی، توانایی در تنظیم تعریف‌های مفید است، تعریف‌هایی که ما را به نتیجه‌های جالبی هدایت می‌کند. در امتحانات شفاهی معمولا از دانش‌آموزان و دانش‌پژوهان خواسته می‌شود که چندین تعریف را بیان کنند (به‌خصوص در سطح‌های بالا و بعد از لیسانس). اگر آن‌ها نتوانند معنی اصطلاحی را بیان کنند، احتمالا نخواهند توانست به پرسش‌های مربوط به آن مفهوم هم پاسخ معقولی بدهند.



علیرضا سید علی نژاد بازدید : 362 سه شنبه 05 دی 1391 نظرات (0)

ریاضیات اشیا را مورد مطالعه قرار نمی دهد، بلکه روابط بین آن ها را مطالعه می کند
هیچ فرقی بین اشیا، وقتی روابط را شناختیم وجود نخواهد داشت.
(هانری پوانکاره)



مقدمهآن چه مسلم است، تاریخ یک موضوع را، دست کم بدون آشنایی اجمالی با خود موضوع، نمی توان به طور شایسته‌ای درک کرد. در واقع، شاید بتوانیم قسمت‌هایی را متوجه شویم اما همان طور که اشاره شد به طور شایسته درک نخواهیم کرد و بالعکس. درک درست هر شاخه‌ای از ریاضیات نیز، بدون آشنایی با تاریخ این موضوع غیر ممکن است. زیرا ریاضیات عمدتا مطالعه اندیشه‌هاست و فهم صحیح اندیشه‌ها بدون بررسی چشمه‌ی آن‌ها، مقدور نخواهد بود.


در این‌جا یادآوری گفته‌ی جی. دبلیو. ال. گلیشر (J. W. L. Glaisher) خالی از لطف نیست که می‌گوید: «من یقین دارم هیچ موضوعی بیشتر از ریاضیات، از تلاش برای جدا کردن آن از تاریخش آسیب نمی بیند».

منبع : http://roshd.ir

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 1206 دوشنبه 04 دی 1391 نظرات (1)

تورنومنت بین المللی ریاضی و عضویت ایران در این تورنومنت:

مسابقه ریاضی بین المللی یا تورنومنت بین شهرها یک مسابقه حل مسئله ریاضی است که تمام شهرهای دنیا می توانند در آن شرکت کنند.

موسس و رییس کمیته مرکزی این مسابقات، ریاضیدان و آموزشگر روسی نیکلولای کونستانتینو است که پس از شرکت در هیئت داوران المپیاد بین المللی ریاضی به فکر تاسیس این مسابقه بین المللی افتاد.اولین تورنومنت به عنوان المپیاد ۳ شهر مسکو، لنینگراد و ریکا در سال تحصیلی ۱۹۷۹-۱۹۸۰ برگزار شد. به تدریج شرکت کنندگان افزایش یافتند و از سال بعد نام تورنومنت شهرها را به دست آورد. اگرچه این مسابقه بین جوانان و معلمان مورد توجه قرار داشت، ولی تا سال ۱۹۸۴ که به عنوان یک زیر کمیته آکادمی علوم شوروی سابق درآمد، به رسمیت شناخته نمی شد و از آن سال بود که به یک مسابقه بین المللی تبدیل شد. تورنومنت بین شهرها مسابقه ای است که تمام شهر ها می توانند در آن شرکت کنند.

نماینده تورنومنت در ایران و عضو شورای علمی خانه ریاضیات اصفهان با توجه به احساس نیاز به کار گروهی و پرهیزاز فردگرایی شرط شرکت تیمی را مطرح کرد که نهایتا در سال ۱۳۸۰ با برگزاری آن به این صورت موافقت شدو در سال ۱۳۸۰ به صورت آزمایشی و در سال ۱۳۸۱ اصفهان به همت خانه ریاضیات اصفهان رسما به تورنومنت شهرها پیوست.

خانه ریاضیات تبریز نیز به طور رسمی از سال ۱۳۸۹ به این تورنومنت پیوسته است.

ادامه ی مطلب را بخوانید .

منبع : ww.narnews.ir

علیرضا سید علی نژاد بازدید : 410 یکشنبه 03 دی 1391 نظرات (0)


برخي از مردم امتيازات به دست آمده از آزمون‌ها و نتايج و معدل‌ها را معياري براي هوش در نظر مي گيرند. برخي ديگر هوش را توانايي حل مشكلات مي‌دانند. اما به راستي هوش چيست؟  ثابت شده‌است كه اين استانداردها و آزمون‌ها معيار خوبي براي سنجيدن هوش نيست.


با اينكه نمي‌شود بر سر استانداردي براي هوش به توافق رسيد، اما همه توافق داريم مغز انسان كليد آن است. مغز انسان ظرفيت زيادي براي سازگاري و رشد دارد. شبكه هاي عصبي در طول تجربيات آموزشي گسترده و قوي مي شوند و تمرينات ذهني ، مغز انسان را قوي‌تر و حياتي‌تر مي‌كند. تقويت قدرت مغز بيشتر از استانداردها و آزمون‌ها روي هوش تاثير مي‌گذارد.





علیرضا سید علی نژاد بازدید : 932 شنبه 02 دی 1391 نظرات (0)

1. المپيادها و مسابقات رياضي در جهان

از ده‌ها سال پيش مسابقاتي تحت عنوان رياضي در كشورهاي مختلف جهان انجام شده است و شايد قديمي‌ترين آنها مسابقه رياضي آموزش است كه در سال 1894 در مجارستان انجام شده است. اما واژه المپياد براي نخستين بار در سال 1934 در لنينگراد به كار رفت.

واژه "المپياد جهاني رياضيات" براي اولين بار در سال 1959 به كار رفت، كه در آن انجمن رياضي فيزيك روماني از كشورهاي بلوك شرق (مجارستان، بلغارستان و ...) براي شركت در مسابقه دعوت كرد، كه با حضور 52 دانش‌آموز در مجارستان برگزار شد.

كشور ايران براي اولين بار در بيست و هشتمين المپياد جهاني كه در كوبا برگزار مي‌شد، شركت كرد كه در بين 42 كشور شركت‌كننده، رتبه‌اي بهتر از 26 را بدست نياورد. اما روند ايران رو به رشد بود تا اينكه در سال 1998 مقام اول را كسب كرد و در آخرين مسابقه (سال 2005) رتبه چهارم را كسب كرد.

2. المپيادها و مسابقات رياضي در ايران

مسابقات رياضي در ايران از سال 1363 آغاز شد.

دوره‌هاي اوليه اين مسابقات با تغييرات زيادي در نحوه اجرا همراه بود، ولي با جدي‌تر شدن و فراگير شدن اين رابت بين دانش‌اموزان،‌تعداد شركت‌كنندگان افزايش يافت كه از سال 1375 به بعد آزمون‌هاي المپياد به روش جديدي برگزار شد كه به تشريح مراحل آن مي‌پردازيم.

مرحله اول المپياد رياضي هر ساله در بهمن ماه بين دانش‌آموزان سال دوم و سوم دبيرستان رياضي – فيزيك واجد شرايط برگزار مي‌شود. البته جند سالي است كه براي دانش‌آموزان سال اول دبيرستان هم المپياد آزمايشي برگزار مي‌شود) براي آزمون اين مرحله 30 پرسش تنشي 5 گزينه‌اي و 3 ساعت زمان در نظر گرفته مي‌شود كه در اين مرحله حدود 500 نفر از سطح كشور برگزيده مي‌شوند.

مرحله دوم المپياد رياضي كشوري چند ماه بعد در ارديبهشت ماه بين نفرات برگزيده‌ي مرحله‌ اول برگزار مي شود، كه سوالات آن بصورت 6 پرسش تشريحي است كه در دو روز متوالي انجام مي‌شود و مجموعاً براي پاسخ دادن به اين پرسش‌ها 8 ساعت زمان در نظر گرفته شده است.

كه در پايان اين مرحله حدود 40 نفر از دانش‌پژوهان انتخاب مي‌شوند. دانش‌پژوهان برگزيده مرحله‌ي دوم المپياد رياضي، طي تابستان همان سال در يك دوره‌ي آموزشي دو ماهه كه زير نظر باشگاه دانش‌پژوهان جوان برگزار مي‌شود شركت مي‌كنند كه طي آزمون‌هاي اين دوره 12 نفر موفق به اخذ مدال طلاي المپياد كشوري رياضي مي‌شوند.

طلايه داران كشوري در يك دوره‌ي 9 ماهه به پيگري كلاس‌هاي آموزشي مي‌پردازند، تا در انتهاي دوره براساس آزمون‌هاي متعدد در طي دوره، 6 نفر برتر انتخاب شده و به مسابقات جهاني المپياد رياضي اعزام گردند.

دارندگان مدال طلاي المپياد كشوري از شركت در آزمون سراسري دانشگاه‌ها معاف‌اند و در هر رشته و دانشگاهي كه مايل باشند مي‌توانند ادامه تحصيل بدهند. هم چنين از امكاناتي از قبيل امكان ادامه تحصيل در دو رشته به صورت همزمان و معافيت خدمت سربازي نيز بهره‌مند مي‌شوند.

3. نحوه‌ي آمادگي براي شركت در المپياد رياضي:

المپياد رياضي داراي چهار بخش اصلي است: هندسه، تركيبيات، نظريه‌اعداد و جبر و آناليز.
هر دانش‌آموزي كه بخواهد به مطالعه‌ي المپياد رياضي بپردازد، بايد ابتدا مباحث فوق را مطالعه كند و قضايا و نكاتي كه در حل مساله بايد از آنها استفاده كند را فراگيرد. سپس با حل پرسش‌هاي فراوان بتواند از آموخته‌هاي خود در حل پرسش‌ها بهره گيرد.

نكته‌اي كه در المپياد رياضي مهم است توانايي حل مسئله و دانستن روش‌ها و ايده‌هاي مختلف است كه اين خود در گرو تمرين زياد و صرف ساعت‌ها وقت روي مسايل مختلف المپيادي است.

نكته‌ي مهم ديگر كه بايد به ان توجه كرد توجه به هر چهار شاخه اصلي و مهارت در آنهاست. همچنين استفاده از منابع و كتب جديد منتشر شده مي‌تواند براي آشنايي با ايده‌هاي جديد و مساله‌هاي مطرح شده در المپيادههاي داخلي و خارجي مناسب باشد.


علیرضا سید علی نژاد بازدید : 302 شنبه 02 دی 1391 نظرات (0)

مرکز جرم بعضي اجسام مثل کره يا مکعب و... در مرکز آنها قرار دارد. ولي مرکز جرم بعضي از اجسام در خارج از آن جسم قرار دارد. در اين آزمايش با استفاده از خلال دندان و چنگال تعادل را در راستاي مرکز جرم چنگال ها که نوک خلال دندان است، به وجود آورديمتا گشتاو دو طرف اين نقطه با هم برابر شود.

سایت کانون قلم چی
...
درباره ما
Profile Pic
اینجانب آقای علیرضا سید علی نژاد جهت ارتباط با ریاضی دانان دبیرستانی کشور این وبلاگ را ساخته ایم .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    آیا درس ریاضیات را دوست دارید ؟
    ...
    ...
    آمار سایت
  • کل مطالب : 84
  • کل نظرات : 34
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 314
  • آی پی امروز : 81
  • آی پی دیروز : 10
  • بازدید امروز : 93
  • باردید دیروز : 29
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 122
  • بازدید ماه : 186
  • بازدید سال : 7,498
  • بازدید کلی : 224,508
  • کدهای اختصاصی

    ابزار وبلاگ

    Flag Counter

    Top Blog
    وبلاگ برتر در تاپ بلاگر

    خرید شارژ