تورنومنت بین المللی ریاضی و عضویت ایران در این تورنومنت:
مسابقه ریاضی بین المللی یا تورنومنت بین شهرها یک مسابقه حل مسئله ریاضی است که تمام شهرهای دنیا می توانند در آن شرکت کنند.
موسس و رییس کمیته مرکزی این مسابقات، ریاضیدان و آموزشگر روسی نیکلولای کونستانتینو است که پس از شرکت در هیئت داوران المپیاد بین المللی ریاضی به فکر تاسیس این مسابقه بین المللی افتاد.اولین تورنومنت به عنوان المپیاد ۳ شهر مسکو، لنینگراد و ریکا در سال تحصیلی ۱۹۷۹-۱۹۸۰ برگزار شد. به تدریج شرکت کنندگان افزایش یافتند و از سال بعد نام تورنومنت شهرها را به دست آورد. اگرچه این مسابقه بین جوانان و معلمان مورد توجه قرار داشت، ولی تا سال ۱۹۸۴ که به عنوان یک زیر کمیته آکادمی علوم شوروی سابق درآمد، به رسمیت شناخته نمی شد و از آن سال بود که به یک مسابقه بین المللی تبدیل شد. تورنومنت بین شهرها مسابقه ای است که تمام شهر ها می توانند در آن شرکت کنند.
نماینده تورنومنت در ایران و عضو شورای علمی خانه ریاضیات اصفهان با توجه به احساس نیاز به کار گروهی و پرهیزاز فردگرایی شرط شرکت تیمی را مطرح کرد که نهایتا در سال ۱۳۸۰ با برگزاری آن به این صورت موافقت شدو در سال ۱۳۸۰ به صورت آزمایشی و در سال ۱۳۸۱ اصفهان به همت خانه ریاضیات اصفهان رسما به تورنومنت شهرها پیوست.
خانه ریاضیات تبریز نیز به طور رسمی از سال ۱۳۸۹ به این تورنومنت پیوسته است.
گفتگو با معاونت آموزشی اداره کل آموزش وپرورش استان آذربایجان شرقی در خصوص مسابقات درون مرزی و برون مرزی دانشآموزان استان:
به بهانه ی موفقیت و درخشش تیم دانش آموزان تبریز در تورنومنت بین المللی و به جهت ابراز رضایت مسئولان خانه ریاضیات استان از مسئولان اداره ی آموزش و پرورش، گفت و گویی با محمد حسن قناتی معاونت آموزشی این اداره انجام داده ایم که حاصل آن بیان نگرش و ظرفیت ها و اعلام آمادگی در همراهی دانش آموزان، مدارس و موسسات آموزشی است. حاصل این گفتگو را در ادامه می خوانید:
-نظرتان درمورد موفقیت دانش آموزان تبریزی در تورنومنت بین شهر ها در روسیه چیست؟
دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان با کسب رتبه ی دوم این تورنومنت ثابت کردند در سطح جهانی حرفی برای گفتن دارند و پس از روسیه حائز رتبه ی دوم جهانی شدند. در داخل کشور نیز با اینکه دو تیم از استان اصفهان اعزام شده بودند دانش آموزان استان از آنها پیشی گرفتند.
-اداره کل آموزش و پرورش نسبت به استعداد های برتر و المپیاد ها و مسابقات بین المللی چه نگرش و برنامه هایی دارد؟
دانش آموزان شرکت کننده باید بدانند که تنها خودشان نیستند و انگیزه و الگویی برای سایر دوستان خود و محرکی برای حضور آنها در چنین عرصه ها و رقابت هایی هستند که موجب بروز استعداد ها و توانایی های آنان می شوند. آموزش و پرورش نیز همگام و هم جهت با آن ها در جهت تشویق و تکریم و تقویت این زمینه های فعالیتی با تمام توان همکاری می کند.
دیدگاه خاصی جهت استعداد یابی و برگزاری المپیاد های علمی داریم و با ارائه طرح های مختلف به دنبال کشف استعدادهای برتر دانش آموزان هستیم و طرح هایی آزمایشی جهت کشف استعداد و هدایت در زمان حال و حمایت این دانش آموزان در آینده انجام می دهیم؛ چرا که حضور مرتب دانش آموزان استان در المپیادهای مختلف کشوری در رشته های مختلف و کسب رتبه های برتر، چنین توجه و حمایت ها و برنامه ریزی هایی را می طلبد.
-نگرش و تعامل اداره کل آموزش و پرورش با خانه ریاضیات چگونه است و چه توصیه ای به خانواده ها دارید؟
خانه ریاضیات استان به خوبی فعالیت می کند و محل خوبی برای کشف استعدادها و هدایت و حمایت استعداد های برتر عرصه ی ریاضی است. جهت حضور دبیران و دانش آموزان مشکلی وجود ندارد و نهایت همکاری را با این موسسه داریم و امیدواریم این تعامل بیشتر و بهتر نیز بشود.
اما در مورد دغدغه ی خانواده ها باید گفت درست است که آنها بخاطر موفقیت بچه ها در کنکور استرس دارند و نگران هستند و اکنون بخش های خصوصی زیادی در زمینه آموزش و تقویت علمی دانش آموزان فعالیت می کنند؛ خانواده ها نیز به جهت نگرانی از موفقیت فرزندان خود در پی چنین مؤسساتی هستند؛ بنابراین به والدین اطمینان می دهیم که خانه ی ریاضیات به لحاظ علمی و آموزشی، سلامت و اطمینان محیط و فضای آموزشی بالاترین درجه علمی و میزان اعتماد و سلامت را دارد و دانش آموزان با کمترین هزینه می توانند از خدمات آموزشی آن استفاده کنند که قابل مقایسه با بخش های خصوصی و آموزشگاه های آزاد نیست.
-به عنوان یک مسئول آگاه چه انتظاراتی از معلمان دارید؟
از دبیران و مدیران مدارس در نواحی مختلف آموزش و پرورش تقاضا می کنیم اطلاع رسانی لازم را جهت آشنایی و آگاهی خانواده ها و دانش آموزان نسبت به نوع و میزان خدمات خانه ریاضیات انجام داده و زمینه ی تعامل بهتر و بیشتر بین دانش آموزان و این موسسه ی علمی را فراهم سازند. چرا که کلاسی که با ۵ نفر برگزار می شود، می تواند با ۲۰ نفر و حداقل هزینه اما در سطحی بهتر برگزار شده و بهره مندی هر چه بیشتر دانش آموزان از خدمات را در پی داشته باشد.
نهایتا این که هر چه همکاری بین مسئولان این موسسه و نهادهای استانی بیشتر شود بهره برداری و موفقیت افزون تری حاصل خواهد شد چون این نهادها امکانات مادی بیشتری در اختیار دارند.
گفتگو با مسئول امور بین الملل خانه ریاضیات:
سید محمد حسن حسینی دبیر ریاضیات، عضو شورای علمی انجمن و هیئت امنای خانه ریاضیات، صاحب امتیاز و مدیر مسئول «فصلنامه همراه با ریاضی» به عنوان مسئول امور بین الملل این موسسه ضمن تشریح نحوه مکاتبات با دانشگاه ها و مراکز متولی تورنومنت بین شهرها نکات جالب توجهی را بیان می نماید که در ادامه می آید:
-شیوه مکاتبه با مرکز برگزاری و مراحل سه گانه مسابقه به چه صورت است؟
هر گونه سوال و مکاتبات به ایمیل بنده می آید و موضوع را جهت تصمیم گیری به شورا منعکس می نمایم.
مراحل مسابقه به این صورت است که نخستین مرحله اختیاری و داخلی بوده و در داخل شهرها انجام می شود، اما مرحله دوم به صورت هماهنگ و در زمان واحد انجام می گیرد، بااین تفاوت که سوالات از کشور روسیه درخواست می شود و پس از ترجمه، تعدادی از این سوالات در شورا انتخاب و بصورت گلچین شده در اختیار منتخبین قرار می گیرد. بچه ها براساس علایق به مجموعه ای از این سوالات پاسخ می دهند و همین ورقه ها پس از اصلاح اولیه جهت داوری و گزینش نهایی به روسیه ارسال می شود.
تورنومنت شهرها بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ شهر دنیا برگزار می شود و به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت شهرها یک تیم می تواند به مسابقات اعزام شود. مسابقه در داخل کشور نیز بین ۸ شهر برگزار می شود.
-علت شرکت تیمی دانش آموزان ایرانی در تورنومنت چیست؟
امسال یک تیم از تبریز و دو تیم از اصفهان به روسیه اعزام شده بودند. شرکت کنندگان اکثر شهرهای دنیا انفرادی بودند، اما شرکت کنندگان ایرانی به صورت تیمی شرکت کردند. به خاطر تعامل در فعالیت های گروهی و مشارکت بیشتر، چنین پیشنهادی از سوی خانه های ریاضیات کشورداده شده بود که پذیرفته شد و سه تیم سه نفره از کشورمان به روسیه اعزام شدند.
-خانه ریاضیات چه تلاش ها و تمهیداتی نسبت به برگزاری مسابقات در سال های آینده وآتیه نخبگان انجام می دهد؟
خانه ریاضیات با کانون ملی نخبگان، مکاتباتی داشته تا این مسابقات بین کلیه ی شهر های کشور فراگیر تر شود و برگزیدگان آن، همانند سایر المپیادها و جشنواره ها مثل جشنواره خوارزمی بتوانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند و از ظرفیت های این کانون و امکانات موجود بهره مند گردند. امیدواریم سازمان سنجش و کانون ملی نخبگان این درخواست را بپذیرند و به این مسابقات رسمیت بدهند تا چالش بیشتری بین دانش آموزان رشته ریاضی در سراسر کشور ایجاد شود. برای نیل به این هدف، انتظار اطلاع رسانی بیشتر جهت اطلاع و آگاهی دانش آموزان مناطق پنجگانه ی تبریز را داریم تا تعداد نفرات شرکت کننده بیشتر شود. دراین راستا همچنین با دبیرستان استعدادهای درخشان فرزانگان که دبیرستان دخترانه است صحبت و مکاتبه شده تا در مسابقات امسال تیم های دختران نیز شرکت نمایند و امیدواریم که برنده هم داشته باشند و در این رقابت ها سهیم شوند.
-چقدر نسبت به اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی احساس نیاز می کنید؟
برای جلب مشارکت و همکاری هر چه بیشتر اولیا و دانش آموزان مدارس باید تلاش و اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد و آموزش و پرورش و دبیران و مسئولان آموزشی باید علاقه و انگیزه بیشتری را ایجاد کنند. من به عنوان کسی که در جریان میزان تعامل و آگاهی دانش آموزان و خانواده ها با خانه ریاضیات هستم و با وقوفی که به علاقه و احساس مسئولیت موسسه نسبت به کشف و پرورش استعدادهای برتر بین بچه ها دارم به شدت نسبت به اطلاع رسانی وسیع و صحیح احساس نیاز می کنم.
-در این راستا چه توصیه ای به معلمان دارید؟
اما در توصیه به معلمان باید به جمله ای اشاره کنم که همیشه بر روی آن تاکید دارم، اینکه «گلها مشکلی ندارند باغبان ها مقصرند» و هرچه معلمان و مسئولان آموزشی علاقه و خلاقیت بیشتری به خرج دهند میزان موفقیت دانش آموزان نیز بیشتر خواهد شد و جذب و مشارکت زیاد تری نیز صورت خواهد گرفت.
معلمان بیشترین نقش و تاثیر را در دانش آموزان و توانمندسازی و ایجاد علاقه و انگیزه در آنان دارند. وقتی در کلاس بسته می شود معلم می ماند و دانش آموزان؛ موفقیت و علاقه مندی آنها به نوع آموزش و میزان خلاقیت و دلسوزی معلمان بستگی دارد و نقش آنها تعیین کننده است.
-آیا خانه ریاضیات استان در راستای همکاری و هم افزایی با موسسات برون مرزی هم ارتباط برقرار می کند؟
در این مورد با کمال تاسف باید بگویم علی رغم وجود ظرفیت و دارا بودن اعتبار علمی در سطح جهانی که عضویت در سازمان جهانی یونسکو مؤید آن است و مسئولان خانه ریاضیات استان تمایل بسیاری به این نوع همکاری ها دارند اما تنها به خاطر کمبود بودجه و عدم همراهی مسئولان شهرداری این تمایل تاکنون عملی نشده است.
گفتگو با مدیر خانه ریاضیات استان:
سیروس فرهنگی دبیر بازنشسته که اکنون مدیریت خانه ی ریاضیات استان را بر عهده دارد در گفت وگویی که به بهانه موفقیت تیم دانش آموزی تبریز در تورنومنت بین المللی بین شهر ها در روسیه، ترتیب داده ایم نکاتی در رابطه با خانه ریاضیات و مسابقات ریاضی بیان داشته که می خوانید:
-در مورد مسابقه یا تورنومنت بین شهر ها کمی توضیح دهید؟
واضع یا مبتکر این تورنومنت، کشور روسیه است. این کار برای اولین بار در روسیه و در سال ۱۹۸۰ میلادی انجام گرفته اما تبریز از سال ۲۰۱۰ عضو شده و در همین سال یک تیم از تبریز به روسیه اعزام شد. تیم تبریزی در سال ۲۰۱۰ رتبه ی هشتم جهانی را کسب کرد. اما در سال ۲۰۱۱ شرکت کننده نداشتیم. دومین موفقیت دانش آموزان تبریزی مربوط به سال ۲۰۱۲ می باشد. در مرحله نخست ۴۸۰ نفر از دانش آموزان ممتاز مدارس با گروه های سه نفری از تبریز شرکت کرده بودند که تعداد ۲۵۰ نفر دختر و ۲۳۰ نفر پسر بودند. از مجموع این تعداد ۳۰ درصد برای شرکت در مرحله دوم این مسابقه به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند. در نهایت تیمی سه نفره از دبیرستان شهید مدنی تبریز که مدرسه استعداهای درخشان است از سوی روسیه پذیرفته شد. تیم اعزامی در مرداد ماه ۱۳۹۱ موفق به کسب رتبه دوم جهانی بعد از مسکو شد.
-نحوه کارکرد خانه ی ریاضیات به چه صورت است؟
خانه ی ریاضیات طبق اساسنامه، موسسه ای غیر دولتی و غیر تجاری است، از اینرو به صورت رایگان ارائه خدمات می کند. فعالیت آن در راستای دانش افزایی است وکلاس های دانش افزایی را برای دانش آموزان و کارگاه هایی آموزشی برای دبیران برگزار می کند. این موسسه هزینه ای از بابت حق عضویت و شهریه جهت برگزاری کلاس ها دریافت نمی کند.
-اعضای هیئت امنا چه کسانی هستند و حمایت هایی که صورت می گیرد از چه کانال هایی و به چه میزان است؟
در ترکیب هیئت امنا، استاندار به عنوان رئیس هیئت امنا، مدیر کل آموزش و پرورش دبیر هیئت امنا و سایر اعضاء مانند رئیس دانشگاه تبریز، مدیر کل اداره ارشاد استان، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز و اساتید دانشگاه نیز در این ترکیب قرار دارند.
در مورد میزان و کانال های حمایت از خانه، لازم است ضمن تشکر از استانداری و اداره ی کل آموزش و پرورش بگویم حمایت از خانه معمولا از دو کانال صورت می گیرد که این دو کانال، استانداری و اداره کل آموزش و پرورش می باشند چرا که به خاطر غیر دولتی بودن این موسسه، بودجه ای برای آن تعلق نمی گیرد.
-چه میزان هزینه برای اعزام تیم به روسیه لازم بود و این هزینه ها از چه محلی تامین شد؟
هزینه ی سفر تیم به روسیه حدود ۱۰ میلیون تومان بوده که خانه ریاضیات، خود آن را پرداخت نموده و هزینه ی ویزا و بلیط هواپیما را استانداری پرداخت کرد.
-خانه ی ریاضیات برای ادامه فعالیت و ارائه خدمات بهتر و بیشتر، از سازمان های مختلف شهری چه انتظاراتی دارد؟
جای بسی خوشحالی و افتخار است که خانه ی ریاضیات استان جزو موسسات علمی به ثبت رسیده در سازمان جهانی یونسکو است که در سال ۲۰۱۱ به ثبت رسیده و به لحاظ علمی دارای اعتبار جهانی می باشد. در بین خانه های ریاضیات داخل کشور، جزو موسسات فعال بوده، فعالیت چشم گیری داشته و بارها مورد تجلیل قرار گرفته است؛ اما تولید علم در این موسسه مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است. حمایت های صورت گرفته تنها از جانب استانداری و اداره ی کل آموزش و پرورش استان بوده است. از اتاق بازرگانی بارها دعوت به همکاری شده اما متأسفانه دیدگاه مسئولان آن بیشتر به سمت سرمایه گذاری ها و بهره برداری های آنی است و برای برنامه های بلند مدت سرمایه گذاری و عنایتی نمی کنند، در صورتیکه چنین مسایل و اهدافی تحمل و سرمایه گذاری بلند مدت را می طلبد.
در راستای برخورداری از حمایت های مادی و فراهم نمودن برخی امکانات، بارها از شهرداری تبریز دعوت به عمل آمده ولی متأسفانه حضور نیافته اند و به نظر می رسد نسبت به مسائل علمی و فرهنگی از این دست، بی علاقه هستند؛ در حالی که شهرداری با استفاده از بودجه های فرهنگی خود بیشتر و بهترمی تواند از برنامه و طرح های علمی و فرهنگی خانه ی ریاضیات حمایت کند و روی طرح های آن سرمایه گذاری نماید. چه بسا که نتیجه ی حاصله به سود هر دو طرف باشد. به عنوان مثال می توان با تعامل خانه و شهرداری روی طرح های کاهش بار ترافیکی خیابان های سطح شهر کار کرد و نتیجه گرفت.
حتی از شهرداری تقاضا کرده ایم یکی از بوستان ها یا فضاهای سبز سطح شهر را از نظر گلکاری و طراحی المان ها و نمادها به خانه اختصاص دهند تا ذهن دانش آموزان در اثر مشاهده و تکرار این مشاهدات با آنها آشنا و مأنوس شود چرا که ریاضیات را باید در خود زندگی و محیط پیرامون، تمرین و تجربه کرد.
مسولین شهرداری تبریز حتی می توانند از نحوه ی تعامل شهرداری و خانه ی ریاضیات شهرهای تهران و اصفهان نیز بازدید کرده و پس از کسب اطلاع و بازید از طرح های آنها، از خانه ریاضیات تبریز نیز چنین طرح هایی مطالبه و با این موسسه همکاری و همراهی نمایند.
-تعامل خانه ریاضیات با خانواده ها چگونه بوده و در این راستا چه انتظارتی وجود دارد؟
خانواده ها به دلیل اینکه تخصص لازم را ندارند نمی توانند مستقیما کمکی به دانش آموزان بکنند و البته توصیه می کنیم به صورت مستقیم به فرزندان خود در زمینه ی آموزش ریاضیات کمک ننمایند چرا که ممکن است از راه های میانبری استفاده نمایند که موجب به هم ریختگی ذهن آنان شود و درک راه های صحیح حل مسئله را برای شان دشوار سازد. توصیه ی مهم دیگر این است که جهت سنجش میزان استعداد فرزندان خود از خدمات خانه ریاضیات بهره بگیرند تا به طور غیرمنطقی و غیرعلمی عنوان نابغه را به آنها ندهند چرا که در صورت رد این مسئله و تعیین میزان استعداد واقعی آنها، ممکن است صدمات روحی به آنان وارد شود.
-مراحل مختلف مسابقه را شرح دهید؟
مسابقه در سه مرحله و در دو سطح متوسط و پیشرفته برگزار می شود. تورنومنت بین شهر ها در سه مرحله صورت می گیرد؛ در مرحله ی اول یا مقدماتی، فراخوان داده می شود تا دانش آموزان علاقه مند شرکت نمایند. سوالات این مرحله توسط هیئت علمی خانه ریاضیات طرح می شود و آزمون در بهمن ماه برگزار می گردد. ۳۰درصد امتیاز آورندگان به مرحله ی دوم راه می یابند. سوالات این مرحله از سوی روسیه طرح و پس از ترجمه در اختیار دانش آموزان قرار داده می شود تا پاسخ دهند که این مرحله نیز در ماه اسفند برگزار می شود. مدت زمان پاسخ دهی به این ورقه ها ۴ تا ۵ ساعت است و به صورت تیمی پاسخ داده می شود. ورقه ها پس از تصحیح اولیه، به مسکو ارسال و در آنجا دوباره اصلاح می شود و گزینش نهایی در آنجا صورت می گیرد. پس از اینکه تیم برگزیده اعلام شد در موعد مقرر به مسکو اعزام می شود و مرحله ی سوم در دانشگاه های روسیه برگزار می گردد.
گفتگو با دبیر همراه و سرپرست تیم اعزامی تبریز به روسیه:
علیرضا زمانی کارشناس ارشد رشته ریاضیات، سرگروه ریاضی استان و سرپرست همراه تیم اعزامی تبریز در سال ۲۰۱۲ به روسیه که علاوه بر همراهی های قبلی اعضا در داخل کشور در طول تحصیل و مراحل اولیه مسابقات، این دانش آموزان را در سفر ۱۴ روزه روسیه همراهی و هدایت نموده در مورد آخرین مرحله این تورنومنت بین المللی توضیحاتی می دهد:
-چه مقدماتی برای اعزام تیم به مرحله نهایی انجام گرفت؟
ورقه پنج تیم از شرکت کنندگان و حائزین امتیاز در مرحله دوم که سئوالات آن بین شرکت کنندگان همه شهرهای دنیا به صورت یکسان مطرح شده بود به مسکو ارسال شد. از بین این تیم ها یک تیم از تبریز و دو تیم از اصفهان پذیرفته شدند. تیم ها ی منتخب، در مرداد ماه سال جاری جهت شرکت در مرحله نهایی به روسیه اعزام شدند و من توفیق داشتم حدود دو هفته تیم تبریز را همراهی نمایم.
-بخش سؤالات انتخابی و نحوه پاسخگویی تیم به آن به چه صورت بود؟ و در روسیه چه گذشت؟
تیم اعزامی تبریز بخش هندسه را انتخاب کرد وسؤالات در اختیار اعضا قرار گرفت. بچه ها یک هفته فرصت پاسخگویی داشتند و به صورت آزاد می توانستند از منابع مختلف برای پاسخگویی به سؤالات استفاده کنند. البته مسائل مطرح شده طوری نبودند که شرکت کنندگان بتوانند به آسانی به همه آنها پاسخ دهند، اما خوشبختانه بچه ها توانستند به بیست و چهار تا از سؤالات پاسخ دهند که پاسخ بیشتر آنها ابتکاری و حتی بهتر از پاسخ های دیگر شرکت کنندگان و طراحان سؤال روسی بود.
-شیرین ترین و به یاد ماندنی ترین لحظه های سفر برای تان چه لحظاتی بود؟
در نهایت پاسخ های ارائه شده به صورت سمینار در جمع سایر شرکت کنندگان ارائه شد و مورد تشویق واستقبال آنان قرار گرفت و هر کدام از بچه ها دیپلم افتخاری از آکادمی علوم روسیه دریافت کردند. این لحظه های خاطره انگیز، شیرین ترین لحظه هایی است که یک معلم می تواند تجربه کند و من بسیار خرسندم که چنین لحظه هایی را که به ثمر نشستن یک تلاش جمعی است تجربه کردم.
نتیجه پی گیریهای نشریه بر اساس رسالت ایجاد پل ارتباطی بین مسئولان خانه ریاضیات استان و مسئولان سازمانی کلانشهر تبریز با هدف رفع کمبود ها و ایجاد اتحاد هر چه بیشتر بین این مسئولان:
با عنایت مسئولان، مشکل اطلاع رسانی و اختصاص بوستان مرتفع می شود؛
شایان ذکر است در راستای گلایه مسئولان خانه ریاضیات از عدم همراهی و ترتیب اثر نسبت به تقاضای این موسسه در خصوص حمایت های مادی و معنوی جهت افزایش خدمات به دانش آموزان و معلمان فعال و علاقه مند علم ریاضیات، مسئله را پیگیری نمودیم. در اثنای این پیگیری ها، علوی مسئول حوزه فرهنگی و هنری شهرداری رسالت اطلاع رسانی و تبلیغات خانه ریاضیات در زمان برگزاری جشنواره ها و مسابقات از سوی خانه ریاضیات استان را تقبل نمود.
همچنین مدیر عامل و معاونت سازمان پارک ها و فضای سبز کلان شهر تبریز موافقت نمودند یکی از فضاهای سبز پارک ائل گولی را به عنوان بوستان ریاضیات اختصاص دهند و با همکاری خانه ریاضیات، در طراحی و گلکاری آن از نمادهای ریاضی استفاده گردد تا دانش آموزان به شکلی ملموس با این نمادها آشنا شوند. این کار مطمئنا می تواند در ذهن آن ها تاثیری مثبت داشته باشد و ایجاد انگیزه نماید.
مصاحبه با اعضای تیم برنده :
«علی مهدوی طباطبایی» دانش آموز پیش دانشگاهی از دبیرستان شهید مدنی در رشته ریاضی است. این دانش آموز با ضریب هوشی ۱۴۲ می گوید رشته ریاضی را بخاطر علاقه به خود ریاضی و رشته های دانشگاهی آن انتخاب کرده است.
علی نقش معلمان و خانواده را در موفقیت اش بسیار مفید و موثر ارزیابی می کند و تا جایی به خود ایمان دارد که این ایمان و اعتماد به نفس، تبدیل به غرور نشود. او در توصیه به دوستان خود یادآور می شود: «هر برهه از سن اقتضایی دارد و اقتضای سن ما هم در خواندن است» پس باید بهترین باشیم و برای گذر از این تصور که ریاضی درس سختی است مهم ترین کار ایجاد علاقه است زیرا:
« در ره منزل لیلی که خطرها ست به آن
شرط اول قدم آن است که مجنون باشی».
«مهدی طوری بیرامی» نیز با علی همکلاس و هم تیم است و با ضریب هوشی ۱۳۲ و اعتماد به نفس بالا نقش معلمان و خانواده و خانه ریاضیات را بسیار تعیین کننده می داند و به دوستان خود توصیه می کند به ریاضی علاقه داشته باشند چون در غیر این صورت خواندن این درس بسیار دشوار خواهد بود.
«میثم پرتوی زاده» یکی دیگر از اعضای تیم سه نفره تبریزی است که در روسیه موفق به کسب رتبه دوم شده اند. او نیز با علی و مهدی همکلاس است و ریاضی را به خاطر علاقه فراوان انتخاب کرده است. میثم ضمن قدردانی از زحمات معلمان خود بخصوص آقای زمانی، پدر و مادر و مسئولان خانه ریاضیا ت خدا را شاکر است و به دانش آموزان توصیه می کند ریاضی را با علاقه و تمرین زیاد دنبال کنند تا سختی های آن برای شان آسان شود. او همچنین نقش والدین و مدرسه را در پرورش استعداد بسیار بالا می داند.